Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

ISDOC: Ako zjednodušiť prácu s faktúrami digitálnym formátom

ISDOC: Ako zjednodušiť prácu s faktúrami digitálnym formátom

Ako na automatické vyťažovanie dát z faktúr? A počuli ste už o formáte ISDOC? To a veľa ďalších užitočných informácií sa dozviete v tomto článku. Každý iste rád ušetrí nejaký ten čas strávený s papierovačkami a práve preto prichdáza nová éra fakturácie s vyťažovaním dát s elektronickou faktúrou ISDOC.

Rozšírenie PDF o skryté dáta (ISDOC)

Tento formát nie je pre užívateľov SuperFaktúry úplne neznámy. Niet ani divu, v časti „Nástroje Export agendy“ sa už nejaký ten piatok nachádza políčko exportu do formátu ISDOC.

Čo ste však pravdepodobne nevedeli je to, že formát ISDOC obsahuje každé naše PDF.

Že doklad obsahuje skryté dáta formátu ISDOC po novom spoznáte tak, že v pravom hornom rohu uvidíte malú zelenú ikonku „ISDOC“. Tá je vložená do faktúry tak, že po stiahnutí PDF ju vidíte, avšak ak sa rozhodnete faktúru vytlačiť, tak sa táto ikonka skryje a na vytlačenom dokumente sa nebude nachádzať (platí to pre väčšinu programov pre otvorenie PDF súborov).

Ak dostanete od svojho dodávateľa takýto doklad, nahrajte to PDF rovno v časti Náklady. Všetky dáta z neho SuperFaktúra automaticky vyťažia.

Import dokladov vo formáte ISDOC do SuperFaktúry

Pokiaľ si v SuperFaktúre evidujete náklady, čo by ste pre prehľad mali, tak po importe dokladu s týmto formátom vyťažíme všetky dáta a náklad tak vyplníme za Vás, v časti „Náklady“ kliknete na „Nahrať náklady“ a nahrajete PDF súbor. A je to! Vyťažovanie je zadarmo až do konca augusta.

Nahrať náklady

Potrebujete do SuperFaktury importovať starší doklad vystavený v inom programe? Ani to nie je problém. V časti „Nástroje Import“ kliknite na ikonu ISDOC a môžete tak importovať ostré faktúry, zálohové faktúry, daňové doklady k prijatej platbe alebo dobropisy.

Čo je to ISDOC?

Označenie ISDOC je skratka z anglického Information System Document. Jedná sa o štandardizovaný formát pre elektronické faktúry.

Aký je jeho cieľ a prečo ho používať?

Cieľom je hlavne zjednodušenie a to ako pri výmene dokladov s partnermi, tak aj pri evidencií. Už žiadne manuálne prepisovanie dát z dokladu, ISDOC vám ušetrí čas a eliminuje vznik chýb spojených s manuálnym zadávaním dát.

Aké sú jeho výhody?

Výhodami tohto formátu faktúr sú napríklad:

  • Štandardizácia – ide totižto o jednotný formát elektronických faktúr, čo zjednoduší jeho prenos medzi rôzne programy
  • Rýchlejšie spracovanie a s tým spojená vyššia efektivita vašej práce
  • Zníženie chybovosti pri manuálnom prepise dát
  • Zníženie nákladov na papier, tlač a iné
  • Kompatibilitajednoduchá integrácia

Aká je jeho kompatibilita?

Týka sa ISDOC iba faktúr?

Nie, pokiaľ si zo SuperFaktúry stiahnete PDF dokladu, ISDOC nájdete nie len na ostrej faktúre, ale taktiež na zálohovacej, vyúčtovacej, na daňovom doklade k prijatej platbe a na dobropise.

Pokiaľ by ste si z nejakého dôvodu chceli prezrieť, aké skryté dáta obsahuje PDF, otvorte si doklad v programe Adobe Acrobat Reader a v pravom stĺpci kliknite na spinku a tu už môžete otvoriť a stiahnuť formát ISDOC.

ISDOC ako príloha PDF

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

Pridať komentár