Skočiť na obsah
🕽 0948 881 081 (-) , FAQ

Vyťažovanie bločkov a faktúr: Jednoduché riešenie pre rýchle spracovanie dokladov

Vyťažovanie bločkov a faktúr: Jednoduché riešenie pre rýchle spracovanie dokladov

Nechajte klávesnicu oddychovať: Vyťažovanie bločkov a faktúr v SuperFaktúre vám ušetrí čas aj starosti

Manuálne zadávanie údajov z faktúr a pokladničných bločkov je časovo náročné, zbytočne únavné a priznajme si, často aj chybové. Práve preto máme pre vás riešenie, ktoré uľahčí život každému podnikateľov – digitálne vyťažovanie bločkov a faktúr. Táto služba automatizuje spracovanie vašich prijatých dokladov. Aby ste vy mohli robiť to, čo vás (celkom určite) baví viac…

Čo je to vyťažovanie?

Vyťažovanie dokladov znamená, že automaticky načítame údaje z prijatých faktúr a pokladničných dokladov priamo do SuperFaktúry. Nemusíte sa trápiť s ručným prepisovaním údajov, len jednoducho nahráte dokument a my z neho vyťažíme maximum informácií. Tie potom použijeme na predvyplnenie údajov vo vašich nákladoch.

Najväčšiu úsporu času prináša vyťažovanie bločkov, no rovnako jednoducho dokážeme spracovať aj slovenské aj české PDF faktúry s ISDOC formátom a dokonca aj tie, ktoré obsahujú platobný QR kód (či už slovenské payBySquare, invoiceBySquare, ale aj QR kódy z českých faktúr – QR platba a QR faktura). Pri faktúrach bez ISDOC formátu dokážeme vyťažiť základné informácie, ako sú celkové sumy, variabilné a konštantné symboly, či číslo účtu dodávateľa.

Bločky – najväčší zdroj úspory času

Ak si evidujete pokladničné bločky, tak sami najlepšie viete, aké únavné môže byť ich prepisovanie. Obsahujú množstvo detailov, ktoré musíte najprv na bločku nájsť a potom ich manuálne prepísať. S vyťažovaním bločkov v SuperFaktúre vám od tejto driny uľavíme.

Stačí bloček jednoducho naskenovať alebo odfotiť a nahrať do SuperFaktúry. Automaticky z neho vyťažíme všetky dôležité údaje, ako je suma, dátum aj jednotlivé položky. Z nich potom vytvoríme náklad priamo vo vašom účte.

Prečo sa oplatí vyťažovať?

Úspora času: Bločky aj faktúry často obsahujú veľa položiek a detailov. Vyťažovaním ich už nemusíte zadávať manuálne.

Bez chýb: Automatické spracovanie zaručí, že sa vyhnete chybám, ktoré určite vzniknú pri ručnom prepisovaní dlhých bločkov.

Rýchle platby: Prijaté faktúry môžete po vyťažení zaplatiť priamo zo SuperFaktúry – cez napojenie na banku, naskenovaním platobného QR kódu alebo exportom platobného príkazu.

Flexibilné platobné balíčky: Platíte len za tie doklady, z ktorých sa nám podarí vyťažiť údaje a ktoré potvrdíte na uloženie.

Aké prijaté doklady dokážeme vyťažiť?

  • Pokladničné bločky – bezproblémové spracovanie všetkých údajov z bločku.
  • Faktúry s ISDOC formátom – kompletná faktúra aj s fakturačnými položkami.
  • Faktúry s platobným QR kódom – vyťažíme hlavné informácie, ako sú suma, VS a bankový účet dodávateľa. Fakturačné položky však nemusia byť k dispozícii.

Ako vyťažovať bločky a doklady v SuperFaktúre? ️

Vyťažovanie je jednoduché. Postupujte podľa týchto krokov:

    1. V časti „Náklady“ kliknete na „Nahrať náklady“ a nahrajte bloček alebo faktúru do SuperFaktury – vo formáte PDF, alebo ako obrázok. Pokojne aj viac súborov naraz. Ku každému z nich vytvoríme samostatný náklad.
    2. Po nahratí sa automaticky zobrazí náhľad vyťažených dát, kde môžete skontrolovať, ktorý doklad nám podarilo vyťažiť.
    3. Potvrďte vyťažené údaje a uložte doklad ako náklad vo vašom účte. Kredit za vyťaženie vám započítame až po vašom potvrdení.

Cenník vyťažovania dokladov

Prvý 20 vyťažených dokladov ide na náš účet = vyťažíme ich zadarmo. Potom si môžete vybrať balíček presne podľa vašich potrieb. Čím viac dokladov spracujete, tým je cena výhodnejšia:

  • 25 dokladov: 9 € (0,36 €/doklad)
  • 50 dokladov: 15 € (0,30 €/doklad)
  • 100 dokladov: 23 € (0,23 €/doklad)
  • 500 dokladov: 75 € (0,15 €/doklad)

Všetky ceny sú uvedené bez DPH.

Uľahčite si správu dokladov – hlavne bločkov!

Vyťažovanie bločkov a prijatých faktúr vám umožní sústrediť sa na dôležitejšie veci. S našou službou budete mať doklady spracované rýchlo, presne a bez chýb. Bločky, ktoré vám doteraz zaberali množstvo času, už nemusíte manuálne zadávať – všetko zvládneme za vás. Začnite s tým ešte dnes a presvedčte sa sami, aké je to pohodlné. Ak máte otázky alebo potrebujete pomoc, neváhajte nás kontaktovať – sme tu pre vás!

Prihláste sa na odber noviniek z blogu

Odhlásiť sa môžete kedykoľvek prostredníctvom odkazu v emaili.

Pridať komentár